WhatsApp
Bizi Arayın

Şakak Dolgusu

Şakak Dolgusu Nedir?

Şakak bölgesi yaşlanmanın ilk başladığı yüz bölgelerindendir. Yaşlanma süreciyle bu bölgede belirgin doku kayıplarının oluşması şakaklarda çökme görüntüsünün olmasına yol açar. Şakak dolgusu ile şakak bölgesindeki hacim kaybına bağlı gelişen estetik sorunlar dolgu ile tedavi edilir. Yapısal, genetik olarak veya zamanla yaşlanma ve yerçekimi etkisi ile yüzün üst ve orta kısmının aşağı doğru sarkmasına bağlı temporal bölge adlı şakak bölgesinde de hacim kaybı ve çökme olur. Şakak bölgesindeki erken çökmenin farklı bir nedeni de diş sıkmadır. Diş sıkma sorunu olanlarda şakak bölgesindeki kasları da sıkmanın neden olduğu o bölgedeki yağ dokusu erir ve temporal bölgede çökme olur. Ayrıca dengesiz kilo alıp vermede yüzün diğer yerleri gibi şakak bölgesi de etkilenir ve hacim kaybına neden olur. Şakak dolgusu çökme olan bölgedeki hacim eksikliklerini gidererek, kişinin daha genç, çekici ve estetik görünmesini sağlar.

Şakak Bölgesinde Neden Çökme Sorunu Olur?

Şakak bölgesi genelde birçok insanda yeterli hacme sahip bir bölgedir. Temporal fossa diye tanımlanan bu boşluğu dolduran bir kas vardır.

Yaş, genetik, yapısal ve aşırı kilo kaybı gibi  nedenlerle şakak bölgesinin hacminin azalması, göz çevresindeki kemik yapının ortaya çıkması, cildin incelip damarsal yapıların belirgin hale gelmesi  bizi olduğumuzdan daha zayıf, bitkin ve yaşlı gösterir. Böyle durumlarda şakak bölgesine dolgu uygulamaları ile hacim kazandırılması uygulanır. Şakak dolgusu sonrasında yüz ovaline katkısı ve göz çevresine vereceği zinde ve enerjik görüntü yüzünüzün kalkık ve dinç görünmesini sağlar.Şakak bölgesi altında temporal kas bulunan düz ve cilt altı yağ dokudan fakir bir bölgedir ve kilo kayıplarından çok fazla etkilenir. Bu nedenle hacim kaybı olan bir bölgedir.

Şakak Dolgusu Kalıcılık Süresi

Şakak dolgusunda geçici hyalüronik asit bazlı dolgu kullanılır.Şakak dolgusunun kalıcılık süresi genelde 12-15 aydır.Şakak bölgesi hareketli bir bölge değildir ve dolgu malzemesi geniş bir alana uygulandığından işlemin etkileri uzun bir süreyi kapsar.Dolgunun kalıcılığı dolgu malzemesine ve kişisel özelliklere göre değişiklik gösterir. Hyalüronik asit etkilerini zamanla yitirerek ortadan kaybolur.Şakak dolgusu tekrar yapıldıkça etkisi artan bir işlemdir.

Şakak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Şakaklara dolgu yapmadan önce bölgenin lokal anestezik krem ile uyuşturulması uygulamanın yapılmasında önem taşır. Dolgu miktarı ancak muayene esnasında netleşir ancak en az 1’er ml dolgu öngörülür.

 Şakak dolgusunu kanül ile yapmak daha kontrollü bir sonuç elde edilmesini sağlar bu da  daha az morarmaya  neden olur. İşlem sonrasında 1-2 günlük bir şişlik olabilir. Ağrı sızı olmaz. Kontrole geldiğinizde gerekiyorsa ek dolgular da yapılır. Bu bölgede cilt içi değil cilt altı plana dolgu yapılacağından daha kalın hyalüronik asit dolguları tercih edilir.

Yazar Hakkında

Related posts