Yaşlanma süreci ile birlikte yüzümüzde yer alan yüzeyel ve derin yağ hacimlerinde azalma olmaktadır. Bu durum yüzümüzde çökmeler , çukurlaşmalar, cilt gerginliğinin azalması şeklinde etkiler yapmaktadır. Bu etkiler sıklıkla şakak bölgesi, orta yüz (yanaklar) , ağız çevresi, göz çevresi ve çene hattı boyunca daha belirgin olmaktadır. Sonuç olarak daha yorgun ve yaşlı bir görünüm ortaya çıkar. Daha genç hasta gruplarımızda ise yüz iskeletinin ve yüz yumuşak doku tabakalarının yetersiz gelişimi halinde de benzer durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu tür sorunların giderilmesi için kendi vücut yağımızın yüzümüze transferi etkili bir çözümdür.
Yüzümüz için transfer edilecek gerekli yağ greftini, sıklıkla karın çevresi ve uyluk iç kısımlarından elde ediyoruz. İşlem lokal anestezi veya genel anestezi ile gerçekleştirilebiliyor. Yağın elde edilmesi yağ kanulleri adı verilen ince tüpler yardımıyla elde ediliyor. İşlem için kanüllerin cilt altına ulaşabileceği kadar ,cilde minimal bir kesi yapılıyor. Elde edilen yağ grefti tamamen hastaya ait olduğundan herhangi bir doku reddi söz konusu değildir.
İşlem sonrası transfer edilen yağ greftlerinin bir kısmı kişinin metabolizmasına bağlı dokular tarafından emilebilmektedir. Bu yüzden bazı hastalarımızda iyi sonuç için 2 veya 3 seans yağ greftleme uygulamaları gerekebilmektedir.